Danmarks første kemikaliefrie hotel

23. maj 2018

Brøchner Hotels nye femstjernede boutique hotel, Hotel Herman K, bliver landets første hotel, hvor man ikke bruger kemikalier til rengøring. Et naturligt skridt for hotelkæden, der har en ambition om at skabe unikke og bæredygtige hoteller.

Et grundigt rengjort værelse er en af hjørnestenene i den gode hoteloplevelse. Derfor bliver der ofte brugt masser af skrappe rengøringsmidler for at sikre, der er styr på den del af besøget. De fleste rengøringsmidler indeholder dog sundhedsskadelige stoffer og kan fx virke udtørrende på huden. Desuden indeholder de også stoffer, der belaster miljøet. Derfor tager den fremadstormende boutique hotelkæde, Brøchner Hotels, nu nye midler i brug til gavn for både gæster og miljø.

Brøchner Hotels har netop indgået en aftale med den danske virksomhed ACT.Global om coating af værelserne på hotelkædens nyeste hotel – det femstjernede Hotel Herman K i hjertet af København. Hotellet bliver dermed det første kemikaliefrie hotel i Danmark.

Værelserne bliver behandlet med ACT CleanCoat, som i korte træk er en usynlig og lugtfri coating, der gør overflader selvdesinficerende, sikrer lavbakterielle indeklimaer og renere luft.

I stedet for at bruge klassiske kemikalier, bruger man ECA-vand til rengøringen – vand der dannes ved elektrolyse af salt og vand. Den aktive komponent i ECA-vand er Hypoklorsyre. Da der kun er tale om salt og vand, er ECA helt uskadelig og vil ikke udsætte gæster, personale eller miljøet for nogen form for belastning. Brøchner Hotels har testet ACT CleanCoat på Hotel Astoria, hvor dele af interiøreret er det originale fra 1935, i flere måneder og kan se klare forbedringer.

”Fordi kalk og skidt ganske enkelt ikke sætter sig fast på badeværelserne i samme omfang som tidligere, kræver det ikke brug af kemikalier, og rengøringen bliver også mindre belastende for vores Quality & Servicemedarbejdere – alligevel er bakterieniveauet lavere, end hvad der stilles krav til på en operationsstue. Før behandlingen på Hotel Astoria blev der målt 39 RLU, efter behandlingen var tallet nede på 1,715 RLU. Desuden er indeklimaet på værelserne forbedret og vandforbruget faldet, fortæller Christian Lond, director of procurement i Brøchner Hotels og fortsætter:

”I Brøchner Hotels har vi en ambition om at bruge innovative løsninger til at drive anderledes hoteller med omtanke. Derfor er det naturligt for os, at vi anvender de nyeste løsninger på markedet til at sikre, at vi leverer hoteloplevelser i særklasse.”

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Catrine Smed Andersen
PR & Communications Manager i Brøchner Hotels
Mobil: 2389 9981
Mail: casa@brochner-hotels.dk

Læs mere om Hotel herman K her: http://www.brochner-hotels.dk/hotel-herman-k
Læs mere om ACT CleanCoat her: https://act.global/da/om_cleancoat/